Menstruatieproducten Uitgiftepunt #MUPNL

Huisartsenpraktijk de Wâlden is gestart met het uitdelen van gratis menstruatieproducten!

Stichting Armoedefonds zet zich in tegen menstruatiearmoede door menstruatieproducten gratis over de Menstruatie Uitgiftepunten (MUP’s) te verspreiden. Vanuit Stichting Armoedefonds ontvangen wij deze producten voor vrouwen/meisjes die over weinig of niet genoeg financiële middelen beschikken om deze zelf aan te schaffen. Menstruatieproducten zijn een basisbehoefte en op dit moment is het zo dat 1 op de 10 vrouwen/meisjes ze niet kunnen aanschaffen.

Het gebrek aan menstruatieproducten kan schaamte, sociaal isolement en gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Doordat Stichting Armoedefonds deze producten aan ons verstrekt en wij ze vervolgens gratis aan u uitdelen, voorkomen we gezamenlijk dat er meiden en vrouwen een periode in de maand het huis niet uit kunnen of durven.

In onze praktijk zijn verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons aanwezig. Zowel patiënten als niet-patiënten komen hiervoor in aanmerking! Kom gerust langs en vraag de assistente om u van het gewenste product te voorzien. Eerst bellen is ook geen probleem; dit kan op 0511 – 421319 onder keuze 3.

Kijkt u voor meer informatie over Stichting Armoedefonds en andere projecten op www.armoedefonds.nl.